Vanliga frågor

Du sätter enkelt upp ditt Invoice Mobile konto genom att gå till Inställningar  och sedan Företagsinställningar. Här kommer ni att få möjligheten att ange era företagsuppgifter samt lite andra konto inställningar så som företagets logotyp, standard språk och valuta.

Här nedan följer en instruktionsvideo som visar hur ni sätter upp ert Invoice Mobile konto.

Du skapar enkelt en faktura genom att gå till Faktura och sedan klicka på ”Skapa ny”. Nu kommer ni få upp en ny vy där ni fyller i uppgifter om kunden, artiklarna och liknande. Klicka på ”Spara” när ni är nöjda.

För en mer avancerad förklaring hänvisar vi till instruktionsvideon här nedan.

Avtalsfakturering har utvecklats speciellt till företag som behöver fakturera med specifika intervall. Det kan gälla fakturering av medlemsavgifter, supportavgifter, licensavgifter, hyra, dela upp fakturan, försäkringar eller ”veckans fruktkorg”. Möjligheterna är oändliga.

Här nedan följer instruktionsvideo som visar hur ni kommer igång med avtalsfakturering.

Du skapar en faktura genom att antingen klicka på knappen som heter ”Ny” i den nedre menyn, eller så kan ni direkt på första sidan nu ser, Översikt, klicka på ikonen högst uppe till höger, som ser ut som tre punkter med tre streck, och sedan klicka på pluset i högra hörnet för att skapa en ny faktura.

För att skapa en faktura börjar ni med att klicka in på sidan som heter Fakturor. Väl inne i Fakturor så klickar ni på pluset i högra hörnet. Nu kommer ni att börja skapa en ny faktura.

Idag har våra kunder möjlighet att använda svenska, engelska, norska och danska både i appen och på webben.

Idag stödjer våra system SEK, EUR, DKK, NOK, GBP och USD som valutor i fakturorna.

För att skapa en ROT-faktura behöver ni först se till att ni har rätt inställningar på er konto. Detta kollar ni genom att gå till Inställningar – Offert/Order/Faktura – Övriga inställningar. Här kommer ni att hitta en inställning som heter ”Husarbetesavdrag (ROT + RUT)”. Denna inställning behöver vara ikryssad för att ni ska kunna skapa en ROT-faktura.

Nu går ni till Faktura och klickar på knappen ”Skapa ny”. Nu kommer ni att hitta ett extra alternativ i det nedre hörnet till höger i samma ruta där ni anger era artiklar. Kryssa i rutan och sedan kan ni börja skapa er ROT-faktura. Viktigt att tänka på när ni skapar en ROT-faktura är att alla artiklar, som är en arbetstid och ska räknas in i skattereduktionen, behöver anges med enheten timmar. Alla artiklar som inte har enheten timmar kommer att räknas som en övrigt kostnad. Ni behöver även ställa in ROT-/RUT-typ på varje artikel. Den inställningen hittar ni om ni föröver muspekaren över en av era artiklar och längst till höger ska ett nytt alternativ med en meny dyka upp.

Nedan följer en instruktionsvideo som mer detaljerat beskriver hur ni skapar en ROT-faktura.

För att skapa en ROT-faktura behöver ni först se till att ni har rätt inställningar på ert konto. Detta kollar ni genom att gå till Konto – Inställningar – Inställningar. Här kommer ni att hitta en inställning som heter ”Husarbete”. Denna inställning behöver vara aktiverad för att ni ska kunna skapa en ROT-faktura.

Nu går ni tillbaka till start sidan och klickar på Fakturor och sedan på pluset i högra hörnet för att skapa en ny faktura. Här kan ni börja med att lägga till er kund som ni ska fakturera. Sedan kommer ni nu att hitta en inställning som heter RUT/ROT, aktivera den. Fyll i Fastighets/Lägenhetsbeteckning och Bostadsrättsföreningens orgnr. Innan ni kan fördela skattereduktionen behöver ni lägga till artiklar. Klicka på pluset vid Artikellista för att skapa eller ladda in en artikel. Nu när ni skapar artikeln är det viktigt att ställa in om artikeln är en arbetskostnad eller inte. Alla arbetskostnader behöver anges som enhet timmar. När ni har fyllt i allt så behöver ni ange ROT/RUT typ. Det här ska anges för samtliga artiklar i ROT-fakturan. När ni är klara kan ni klicka på Spara och sedan kan ni Fördela skattereduktion. Här kommer ni att behöva ange kundens namn och personnummer samt hur mycket av skattereduktionen de ska ha. När ni har lagt in alla artiklarna och fördelat skattereduktionen så klickar ni på Skapa. Nu har ni skapat en ROT-faktura.

Du kan enkelt hämta hem en XML-fil till Skatteverket genom att gå till Faktura – Husarbete. Här hittar du alla dina ROT- och RUT-fakturor. För att hämta ut en XML-fil behöver ni markera, med kryssrutorna, alla fakturorna som ska med i XML-filen. När ni har gjort detta klickar ni på knappen ”Skapa XML-fil för skattevrket”. Nu får ni upp er XML-fil. Kontrollera gärna att alla uppgifter stämmer. När ni har gjort detta så högerklickar ni på sidan och klickar på ”Spara som…”. Välj ett bra namn till filen och välj en plats på datorn där ni enkelt kan återfinna filen och klicka därefter på ”Spara”. När ni har gjort det så har ni hämtat hem en XML-fil till Skatteverket.

Här nedan följer en instruktionsvideo som enklare förklarar och visar hur ni hämtar en XML-fil till Skatteverket.

Nej, du kan enkelt skapa en faktura direkt utifrån offerten som ni skickade till er kund. När ni har skickat er offert och går till Offert – Skickade så kommer ni kunna konvertera om er offert till en order eller direkt till en faktura. Markera, med kryssrutan, den offerten som ni önskar göra till en faktura. När ni har gjort detta klickar ni på knappen ”Skapa faktura från offert” och då skapas en exakt kopia av offerten som en faktura.

Här nedan följer en instruktionsvideo som demonstrerar hela flödet från offert till faktura.

Nej, det behöver du inte. Du kan enkelt skapa en faktura utifrån en offert eller en order. För att göra det går ni in på en skickad offert eller order och helt enkelt klickar på knappen ”Skapa faktura”. Nu skapas en faktura med samma innehåll som offerten.

Nej, det behöver du inte. Du kan enkelt skapa en faktura utifrån en offert eller en order. För att göra det går ni in på en skickad offert eller order och helt enkelt klickar på knappen ”Skapa faktura”. Nu skapas en faktura med samma innehåll som offerten.

Du lägger till din redovisningsbyrås e-postadress så att de direkt får en kopia på alla fakturor du skickar. Gå till Inställningar – Fakturor – E-postadresser och Ny e-post. Skriv här in redovisningsbyråns e-postadress så får den automatiskt en kopia på dina fakturor du skickar, även de du väljer att skriva ut själv på papper.

Om ni går till Inställningar – Fakturainställningar så kan man där ange e-postadresser som ska få kopior på alla fakturor som skickas från ert konto.

Om ni går till Konto – Inställningar – Inställningar och går längst ner på sidan så kan ni där lägga till e-postadresser som ska få kopior på alla  fakturor som skickas från ert konto.

Ni lägger snabbt och enkelt in en leverantörsfaktura genom att gå till Leverantörsfaktura. Här kan ni välja att antingen snabb inmata en leverantörsfaktura och endast ange den väsentliga informationen om leverantörsfakturan. Det andra alternativet är att skapa en mer avancerad leverantörsfaktura genom att klicka på ”Skapa ny”.

Nedan följer en instruktionsvideo om hur du skapar och attesterar en leverantörsfaktura.

För att ni ska kunna nedgradera ert konto till en mindre abonnemangsform så behöver ni kontakta vår support på telefonnummer 046 – 288 6 288, via email på support@invoicemobile.se eller direkt i supportverktyget i ert Invoice Mobile konto.

Innehåll

Du kan enkelt importera en BGmax-fil i Invoice Mobile genom att gå till Faktura – Import och sedan klicka på ”Lägg till filer” och välj den BGmax-filen som ni vill importera. Här nedan följer en instruktionsfilm som mer detaljerat beskriver hur ni importerar en BGmax-fil.

Fortnox är liksom Invoice Mobile, en molnlösning som är enkel att integrera mot. Det krävs att ni kontaktar support och anger ert Fortnox-API-nyckel och databasnamn, samt hur ni vill att importen ska ske. Beroende på er Fortnoxlösning och hur ni vill att importen ska ske är det en mindre kostnad att få denna anslutning.

Det går, men Visma är tyvärr ett ganska slutet system som körs på egna servrar och inte i molnet. För att importera krävs dels en integrationslicens från Visma, dels en XML-import-modul från DataPartner AB. Därefter kan du exportera en XML-fil från MobilFakturera.se och läsa in den i Visma. Denna lösning rekommenderas för Redovisningsbyråer som har många kunder och använder Visma/SPCS.

Skicka in ert behov som ett supportärende till oss så lovar vi att se över ärendet. Vi återkommer direkt med ett svar till dig om det finns möjlighet till en implementering. Vi får många förslag på förbättringar och jobbar hela tiden med att utöka och förbättra tjänsten utifrån just Era behov. Efterfrågas funktionen X av många, prioriterar vi och försöker snabbt att lägga till den – helt gratis. Är det en unik anpassning kommer vi att erbjuda er att få den utförd mot en timdebitering och ett uppskattat antal timmar.